reparatiiconsole.ro Web analytics

Situaţii în care consola PS3, playstation 3 nu porneşte.

Cablul de Alimentare

Verificaţi conexiunea cablului de alimentare. Aceasta trebuie să fie realizată corespunzător si cablul să fie bine conectat la mufa de alimentare. De asemenea, asiguraţi-vă de buna funcţionare a sursei dumneavoastră de energie.

Becul Galben

Ledul consolei PlayStation 3 îşi schimbă culoarea din verde, apoi galben, după care roşu intermintent.

Există două motive pentru care PlayStation 3 poate întâlni acest tip de eroare. Pentru a stabili care este cauza porniţi consola şi ascultaţi cu atenţie zgomotul ventilatorului. Dacă acesta porneşte încet, apoi se opreşte, defecţiunea dumneavoastră se datorează plăcii de bază. Dacă acesta nu porneşte, ventilatorul nu face nici un fel de zgomot, atunci cel mai probabil defecţiunea se datorează sursei de curent.

Placa de Bază

placa de baza playstation 3

De cele mai multe ori aprinderea Becului Galben pentru PlayStation 3 se datorează de la o defecţiune hardware de pe placa de bază. Eroarea este cauzată de legăturile dintre unitatea de bază, procesorul grafic şi placa de bază. Aceasta poate fi reparată prin legarea încă o dată a chipurilor la placa de bază. Chiar dacă nu este o soluţie cu randament 100%, aceasta este cea mai bună variantă pentru a rezolva problema Becului Galben.

Alimentarea la energie electrică

Una dintre cauzele pentru care PlayStation 3 poate să nu pornească este alimentarea necorespunzătoare cu energie electrică. Foarte puţine console PS3 vor afişa Becul Galben ca urmare a unei defecţiuni de la Sursa de Alimentare. Dacă Sursa de Alimentare este defectă, atunci aceasta va trebui schimbată.